Vinnare

Varje månad som cykelutmaningen Långaloppet var igång kunde deltagarna tävla om fina priser. Både de som deltog som privatpersoner och de som deltog som föreningar. De hade chans att vinna en fin cykel, riktigt bra cykelprylar eller ett ekonomiskt bidrag till en förening. Här presenterar vi vinnarna.

September

Nu har vi kommit till det sista gänget av glada månadsvinnare i Långaloppet. Vi är så glada för det härliga engagemang ni alla visat för att nå målet på minst 500 000 cyklade kilometer. Förutom en god insats för hälsan och miljön så kan vi nu dela ut bidraget till deltagande föreningar på 250 000 kr. Ansökningstiden har gått ut och vinnarna kommer att presenteras här i november.

Ge oss ditt bästa pepptalk

Vi fick många förslag på bra och roliga pepptalk. Eva Hansson som tog hem priset satsade på ett rim:

”Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder. Detsamma gäller för din ”bike” att stå inne ger inte många ”like”. Så på med dubbdäck, lampor och varma kläder… vi älskar alla väder!”

Grattis Eva till dubbdäcken!

Här är Eva Hansson i en naturskön miljö där det definitivt inte behövdes några dubbdäck.

Vinn en cykel

September månads vinnare  av cykeln blev Catharina Ekman som älskar att cykla och i september cyklade hon 300 kilometer! Perfekt att vinna en ny cykel då den gamla gjort sitt. Grattis Catharina!

Catharina Ekman hämtar sin Skeppshultcykel i fojén på Länsförsäkringar Jönköping.

Föreningsbidrag

September månads vinnare av föreningsbidraget är ett gäng som kommer att satsa sina 5000 kronor på en cykelbana för ungdomar. Föreningen satsar mycket på ungdomar och har bland annat har en cykelsektion med ungdomar som cyklar mountainbike.

Grattis Tenhults SOK!

Gunnar A Johansson och Tomas Emmes från Tenhults SOK tar emot vinstchecken.

Augusti

Vinn en cykel

Augustivinnaren i tävlingen ”Vinn en cykel” blev Birgitta Gustavsson i Landsbro. Hon motiverar sitt deltagande i Långaloppet på vers:

”Det gäller att hitta gärna
en bra motivation för att träna
en ny cykel att cykla med i loppen
Sommen runt skulle vara toppen
kanske jag får med mig min dotter av bara farten
det vore trevligt vid starten.”

Birgitta har hämtat ut sin cykel på vårt kontor i Vetlanda. Nu kanske det blir av med ”Sommen Runt”. Grattis till den fina cykeln!

Fota samma plats som när du var liten

Olivia Lönkvist som vann denna tävling berättar: ”När våren närmade sig och påskliljorna började titta upp, tog alltid farmor och farfar med sig mig och min syster på en cykeltur.

Vi cyklade till ett ödehus i skogen där påskliljorna spridit sig fritt. Här fick vi plocka så många påskliljor vi ville och det blev alltid en stor bukett som mamma fick när vi kom hem. Detta var en av vårens höjdpunkter och varje år tog vi denna cykeltur.”

Här tar en glad Olivia emot priset för månadstävlingen ”Fota samma plats som när du var liten”. Grattis!

Cykelkollen

I vår tävling Cykelkollen som gick ut på att gå igenom sin cykels utrustning i syfte att åtgärda eventuella brister så blev det Ann-Sofie Hill i Tranås som tog hem priset. Här tar hon emot sin nya cykel av kontorschef Veronica Ljungqvist på vårt kontor i Tranås.

 

Ännu en glad cykelvinnare

Grattis Peter Axelsson från Sävsjö som vann en cykel på Vetlandakontoret!

Det var sonen som fick honom till att börja cykla för några år sedan. Han cyklar Vätternrundan bland annat och på fritiden med ett  härligt gäng i Vrigstad.

Föreningsbidrag

Föreningsbidraget för augusti månad hamnade hos Bottnaryds IF som blev jätteglada över vinsten. ”Ni har sporrat mig att ta cykeln istället för bilen” och ”Ni kör väl denna kampanj nästa år också”, var några kommentarer.

Jennie och Gunilla från Bottnaryds IF tar emot priset utanför Länsförsäkringar Jönköpings kontor.

Juli

Vinnare av cykelväskan

Kristian Toresson hade turen att vinna cykelväskan. Kristian har börjat cykelpendla till jobbet och blev tipsad om Långaloppet av en kompis.

Kristian – glad vinnare i en av juli månads tävlingar.

Vinn en cykel

Juli månads vinnare heter Jadranka Lanfjord och är en person som cyklar mycket. Jadranka håller på med triatholn och i somras deltog hon i Cykelvasan. Stort grattis till den fina Skeppshultcykeln!

Jadranka tar emot sin nya fina cykel på vårt kontor i Nässjö.

Föreningsbidrag

Juli månads föreningsbidrag gick till NTF Jönköping. Föreningen kommer att använda pengarna till att köpa in låga cyklar som används till cykelprojektet på Råslätt där kvinnor med utländsk bakgrund får lära sig cykla.

Daniel Qvarnström, Eleonor Franklin och Andrea Höbenreich Sjöstedt på NTF Jönköping tar emot prischecken av Jonas Ander.

Juni

Fota ditt bästa cykelutflyktsmål – vinn en picknickkorg värde 1 000 kr.

De två vinnarna är nu utsedda och vi gratulerar Ragnhild Smeagård och Elisabeth Agardsson till vinsten.

Ragnhild tycker att Smålands Hawaii är det bästa cykelutflyktsmålet. Här kan man bada och ha picknick. Smålands Hawaii ligger väster om Horda vid sjön Furen. Här finns en fin sandstrand med toaletter, grillplats och bra parkeringsmöjligheter (för den som nu kör bil).

Ragnhilds dotter emot priset på Länsförsäkringars kontor i Värnamo. Hon gillar också Smålands Hawaii.

 

Elisabeth Agardsson tycker att Göta Kanal är det bästa cykelutflyktsmålet. Elisabeth återvänder gärna dit och har nu cyklat längs kanalen fyra år i rad.

 

Vinn en cykel

Sune Svensson hade turen att vinna cykeln den här gången. ”Behöver en bättre cykel att trampa på med. Bra för hälsan och trevligt att kämpa med frun”, löd Sunes motivering. Sune är en van cyklist och har cyklat Vätternrundan flera gånger. Både Sune och hans fru är med i Långloppet och tycker att Långaloppet är en härlig satsning!

Sune och hans fru tar emot den fina Skeppshultcykeln hemma i trädgården.

 

Föreningsbidrag 5 000 kr

Juni månads föreningsbidrag på 5 000 kr gick till OK Reftele. De har ännu inte bestämt vad pengarna ska användas till men kanske blir det något med klubbstugan. I klubben är all rörelse välkommen och nu är det dags för 12 medlemmar att delta i O-ringen i Norrköping.

Anders som företräder OK Reftele tar emot prischecken på 5 000 kr.

 

Maj

Fota din bästa hjälmfrisyr

Vi fick många härliga bidrag som vi tackar för – men det blev Solbritt Resare som kammade hem priset för bästa hjälmfrisyr. Solbritt vann en hövding, som är en cykelhjälm med airbag.

Vinnande bild på Solbritt med härligt rufsig hjälmfrisyr.

 

Vinn en cykel

Petra Hallgren vann Skeppshultcykeln som lottas ut bland deltagare som cyklat minst 50 kilometer under kalendermånaden. Petra motiverar sitt deltagande i Långaloppet så här: ”Jag har gett bort min cykel till min dotter som börjat studera så nu har jag ingen själv! Bor i stan och idag tog det mig 45 minuter att köra två kilometer med bil. Med cykel hade det tagit fem minuter och miljön hade sparats!”

 

Föreningsbidrag 5 000 kr

Vi gratulerar Jönköpings gymnastikförening som nu förstärkt klubbkassan med 5 000 kronor. Här tar Caroline Görsberg, representant för klubben, emot prischecken.

Jönköpings marknad

Gunvor Käck, som var en av alla besökare i vår monter på marknadsdagen, vann utlottningen av den fina Skeppshultcykeln. Cykeln lottades ut bland de som registrerade sig i Långaloppet på marknadsdagen och därefter cyklade minst tio kilometer påföljande vecka.

Hälsolördag i Värnamo

I maj arrangerades Hälsolördagen i Värnamo. Vi var givetvis på plats med vår personal denna trevliga dag. Naturligtvis tog vi chansen att få fler att anmäla sig till cykelutmaningen Långaloppet. Den som anmälde sig och därefter cyklade minst 10 kilometer inom en månad deltog i en utlottning av en cykel. Det var många som ville vara med och tävla om cykeln – men det blev Elisabeth Sunnliden som drog det längsta strået och fick cykla hem med den fina Skeppshultcykeln.

Elisabeth Sunnliden med ny fin cykel inför sommarens cykelturer.

April

Vinn en cykel

Vi gratulerar Edit som vann den fina Skeppshultcykeln och hoppas att det blir många härliga cykelturer!

 

Dela ditt bästa cykelminne

Priset gick till Elin Bornvall som vann en hotellövernattning, värde 3000 kr. Elin skriver så här:

”Den 13 juni 2015 gjorde jag något jag aldrig trott att jag skulle göra. Jag cyklade 300 kilometer runt Vättern. Jag har aldrig varit någon träningsmänniska men efter 118 avverkade mil (många i källaren på en trainer) stod vi i alla fall vid starten i Motala kl. 05.20. Solen sken, himlen var blå. Vi njöt av utsikten från Uppgränna ut över Vättern i morgonljuset, vi åt köttbullar med mos i Jönköping, våra kompisar stod och hejade på oss i Bankeryd, vi åt lasagne i gräset i solen i Hjo, vi fick ryggmassage i volontärtältet utanför Karlsborg, vi åt så många bullar så jag slutade räkna, det började duggregna när vi hade 3 mil kvar och de sista 3 milen kändes lika långa som de 27 första – men efter 14 timmar och 48 minuter rullade vi in i mål. Jag är så stolt över mig själv att jag genomförde det, det var en häftig och oförglömlig dag men jag kommer aldrig göra om det.”

Föreningsbidrag 5 000 kr

Vi gratulerar Jönköpings cykelklubb som vann ett tillskott till klubbkassan! Här tar Henrik Marvig, representant för klubben, emot prischecken.

 

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Långaloppet? Skapa konto här.

Glömt lösenord?