Och hon gliiider in i mååål!!!

Långa loppet rullar mot sitt slut. Vårt totala mål är redan uppnått, tillsammans har jag, våra kunder och kollegorna cyklat 500 000 Km mellan april och september. Coolt på många sätt. Inte minst för att fler än jag har rört på sig lite extra, också för att jag i alla fall har känt mig både mer klimatsmart och hälsosammare.

Jag har faktiskt fått till att cykla till och från jobbet. Oftare. Inte alltid. Det är fortfarande en omöjlighet att hinna från jobbet till stallet med allt som ska med av utrustning och i tid. Ungarna är heller inte lika imponerade av mig på cykel längre, vilket är ett mått på att jag faktiskt har vant dem vid att jag cyklar. Jag mår helt klart bättre och känner en större lust att vara utomhus och röra på mig, så något slags behov har framkallats. Klevan, backen mitt i stan är ingen större utmaning längre och jag har fortfarande inte fått några kommentarer om min dagliga hjälm-frilla.

Min inre norrman då, har den vaknat? Jojomensan, ser ni!!! Inte nog med att jag har cyklat till jobbet, jag har minsann cyklat cykelvasan!! Minsann! Bara den som är 32 Km lång, men ändå. Jag, norrmannen och vår 8-åring. Fantastiskt roligt att kunna göra sånt tillsammans! Jag fattar grejen med norska familjer på tur nu i alla fall. Vår pojk hade definitivt blandat upp sin strategi med sin mammas gener då han cyklade loppet på 2,35, men 2.15 var cykling och 20 min var att äta bullar vid stationerna… Men kul hade vi alla tre! Jag rekommenderar verkligen att cykla vasan. Terrängen är lätt även för en som mig som inte är någon van MTB-cyklist. Dock vill jag påpeka att jag förvånade mig själv med styrka i uppförsbackarna. Måste vara Klevan.

Inte nog med att jag har cyklat ett lopp, jag har väckt min inre norrmann även på helgerna. I söndags skulle vi ut och klippa gräset i stugan som ligger 15 Km hemifrån. Och tror ni inte att jag cyklade dit? Jopp. Mitt självförtroende när det kommer till cykling är nu näst intill obehagligt. 🙂 Så nu ska jag föra över det till skidåkning och vasaloppet 90. På snö. Det ska nog gå fint.

Lycka till nu alla med er cykling eller annan träning! Till topps!!

annlouise.liden@lfj.se
Jag heter Lisa Lidén, bor i Värnamo. Har slagit lite vad med min äldre bror om att åka Öppet spår 2020, så all rörelse är extra välkommet! Förutom ett vad med min bror, så lever jag på gamla meriter när det kommer till träning. Har alltid varit väldigt aktiv och jobbat som spinninginstruktör på gym sedan slutet av 90-talet. Men sedan barnen kom för 8 år sedan försökte jag fortsätta livet som heltidsarbetande och fysiskt aktiv på precis samma sätt även med små barn, vilket inte var så lyckat. När tiden inte räckt till är det ofta träningen som fått vika på sig. Istället för att tänka om när det gäller träning så tog jag stegvis bort den. Färre och färre pass på gymmet ersattes med fler timmar stillasittande vid skrivbordet. Mentalt är jag fortfarande vältränad, men nu börjar vardagen påminna mig om att det kanske inte är så. Att bli flåsig uppför en trappa är nu påtagligt, något jag nästan aldrig varit med om eller förstått. Faktum är att jag blir lite skärrad när det händer. Dessutom är jag gift med Torkild. Norrman. Hurtig. Ut på tur, aldrig sur. Älskar naturen och det finns verkligen inget dåligt väder i hans värld. Alla fördomar man har kring norrmän och deras hurtighet stämmer på min man (han har inte lusekofta dock.). Han jobbar dessutom fysiskt utomhus 8 timmar om dagen, cyklar MTB så ofta han kan och det finns inte att han tar bilen till jobbet eller när han hämtar ungarna. Han hämtar inte ens en lat söndagspizza med bilen. Lite oklart om han ens har nyckel till den inser jag nu. Långa loppet ska ta fram min inre norrman, tänkte jag. Då borde ju skidtekniken på Vasan sitta automatiskt också, eller hur? Jag ska lämna ungarna på morgonen med cykel, se till att alla ärenden görs med cykel och på helgerna ska jag minsann cykla en runda. Barnen ska med så ofta det går, de älskar ju att cykla då de verkar ha fått rätt mycket av de norska generna. Jag har köpt en ny, superfin cykel så det finns inga ursäkter mer än min egen bekvämlighetszon. Nu kör vi – Till topps allesammen!
Lisa Lidén

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Långaloppet? Skapa konto här.

Glömt lösenord?