Frågor & Svar

 

Vad är Långaloppet?

Långaloppet är en cykelutmaning som anordnas av Länsförsäkringar Jönköping för alla som vill trampa för ett gott ändamål. Att cykla är nämligen ett smart sätt att få vardagsmotion som gör underverk för hälsan och välbefinnandet. Och för varje kilometer vi cyklar istället för att åka bil bidrar vi till renare luft och minskar vår klimatpåverkan. Med gemensamma krafter är vårt mål att cykla ihop 500 000 kilometer under perioden 1 april – 30 september 2019.

Vem står bakom Långaloppet?

Långaloppet anordnas av Länsförsäkringar Jönköping.

Varför ordnar ni Långaloppet?

Långaloppet är en del av Länsförsäkringar Jönköpings hållbarhetsarbete. Ett arbete som vi vill utföra tillsammans med dig och alla våra kunder, på ett sätt som vi vet att både du, vi och vår miljö mår bra av. Därför ordnar vi en halvårslång cykeltur tillsammans! Att cykla är för oss en härligt positivt laddad handling som på många sätt symboliserar det vi står för. Vår drivkraft, vårt miljöengagemang och vår omtanke. Vår vilja att påverka världen till det bättre. Vi mår helt enkelt bra av att cykla. Och ju fler som cyklar desto bättre.

Vem kan vara med i Långaloppet?

Alla som bor i Jönköpings län* kan vara med i Långaloppet. Du behöver inte vara kund hos Länsförsäkringar Jönköping för att delta. Även föreningar kan delta i Långaloppet. Anställda inom Länsförsäkringar Jönköping får inte delta i tävlingar eller utlottningar.

*exklusive boende i Habo och Mullsjö kommun.

Varför ska jag vara med i Långaloppet?

För att det är kul, och bra – både för din egen hälsa och vår gemensamma miljö. Dessutom har du chans att vinna massor av fina priser, som en helt ny cykel.

Hur mycket måste jag cykla?

Du cyklar precis så mycket som just du vill. I Långaloppet kan alla vara med utifrån sina egna förutsättningar. Oavsett om ditt mål är att börja cykla till jobbet en gång i veckan eller ta cykeln till en kompis för att ta en fika så kan du vara med.

Hur registrerar jag mina cyklade kilometer?

När du har registrerat dig till Långaloppet får du tillgång till Min profil här på Långaloppet.se. Där registrerar du dina cyklade kilometer och kan se hur långt du cyklat i Långaloppet.

Hur ofta kan jag registrera mina cyklade kilometer?

Du väljer själv hur ofta du vill registrera dina cyklade kilometer. Till exempel kan du registrera varje dag eller samla ihop ditt cyklande och registrera en gång per vecka. Om du registrerar med större intervall än så kan du missa chansen att delta i vissa veckotävlingar.

Du kan registrera kilometrar max två gånger per dag och max 300 km per gång. Om du cyklat mer än så, kontakta oss på langaloppet@lfj.se.

Jag har råkat registera fel antal kilometer. Hur kan jag ändra det?

Hör av dig till oss på langaloppet@lfj.se så kan vi rätta till dina registrerade kilometer.

Kan jag registrera kilometer cyklade med elcykel?

Ja! I Långaloppet kan både du som cyklar med traditionell cykel och du som cyklar med elcykel vara med, helt enkelt för att båda är ett bra alternativ till bilen. Ju fler som cyklar desto bättre.

Kan jag registrera kilometer cyklade inomhus på spinningcykel eller trainer?

Nej. Långaloppet handlar om att ta cykeln istället för bilen. Det är vinsten för hälsan och miljön vi vill komma åt. Därför är endast cyklade kilometer utomhus på cykel eller elcykel giltiga i Långaloppet .

Föreningar – frågor och svar

Hur vet jag om min förening är ansluten till kampanjen?

Det enklaste sättet är att titta på sidan ”Föreningar som deltar i Långaloppet”. Du kan också höra med någon ansvarig person i din förening, om föreningen har anslutit sig.

Var hittar jag registreringskoden?

Föreningens registreringskod får du av din förening när den har anslutit sig. Föreningen måste ansluta sig innan du kan registrera att du vill cykla för föreningen. Den som ansluter föreningen till Långaloppet väljer en registreringskod som sedan skickas ut till medlemmarna.

Hur registrerar jag min förening?

Du hittar all information om att delta som förening här:

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Långaloppet? Skapa konto här.

Glömt lösenord?