Det blir inte alltid som man tänkt

Efter min förra cykeltur så fick jag lämna in cykeln, det visade sig att växelvajern var trasig och jag passade då också på att serva cykeln och byta kedja.

Glad i hågen, nästan 1000 kr fattigare skulle jag ge mig ut på en solotur i dag. Jag skulle ta en av mina favoritturer. Tranås-Duvebo-Boet-Tranås. Det är en rolig tur med många backar, både nerför och uppför. Den är lite mer än 5 mil lång och lagom jobbig.

Jag hade inte kommit ut ur stan innan första problemet dök upp. Kejdehopp! Nåja, lätt fixat, på med kedjan igen och trampa iväg igen. Sedan flöt det på bra kilometer efter kilometer. Strax innan jag kommer till korset i Boet tycker jag att det låter lite från framdäcket, som om det sitter ett löv på det eller liknande. Tänkte inte så mycket på det men efter någon kilometer på vägen mot ser jag att framdäcket ser platt ut. Suck! Punktering! Jag är rätt ok på att byta däck men det hjälper ju inte om man inte har med sig grejer!

Fick ringa efter skjuts hem… så mina ca 5 mil blev bara 3 mil idag. Jag  hade dessutom ett stort hål i framdäcket så i morgon blir det att köpa däck och slang! Jag kommer också köpa kolsyrepatroner så jag slipper pumpa upp däcket vid eventuella framtida punkteringar!

Cykla lugnt!

/Marie

Marie Asklund
Jag heter Marie Asklund och jag är 47 år. För tre år sedan fick jag problem med en fot och det gjorde att jag inte längre kunde springa som jag brukade göra. Jag fick hitta ett nytt sätt att träna och började då med landsvägscykling. Tidigare hade jag aldrig cyklat på någon liknande cykel utan hade vid behov tagit mig fram på min tre-växlade damcykel. Landsvägscyklingen blev en helt annan upplevelse för mig och det tog inte lång tid innan jag blev helt frälst! Sedan jag började cykla har jag cyklat flera motionslopp bland annat Sommen Runt, Tjejvätten, Halvvättern och sommaren 2018 gjorde jag min första stora Vätterrunda. Ibland cyklar jag tillsammans med Tranås Cykelklubb och ibland cyklar jag själv eller med min man. Jag kompletterar cyklingen med styrketräning och spinning.
Marie Asklund

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Långaloppet? Skapa konto här.

Glömt lösenord?