Det blir inte alltid som man tänkt sig- igen….

Nu i helgen var det äntligen dags!! Vätterveckan började! Vi var inne i Motala redan på fredagen och shoppade och tittade på när MTB-cyklisterna startade.

På lördagen var det dags för Tjejvättern. Klockan 8:14 stod jag redo i startfållan. Vi fick vänta en stund på grund av broöppning men sedan kom jag och ett stort antal tjejer till iväg. Vädret så här tidigt på dagen var perfekt för cykling! Nästan vindstilla, ca 20 grader och sol!

Jag fick en mycket behaglig resa de tio milen in till mål och jag cyklade på 3 timmar och 24 minuter. Efter det blev det mat och massage och ladda för söndagen.

På söndagen var vädret helt annat. På morgonen var det visserligen sol men det var kallare och det började blåsa upp. Klockan 7:16 rullade jag iväg och ganska snart blev vinden tuff. Jag kände min sliten i benen ganska snabbt och jag började känna lite smärta baksida höger knä. På Omberg lugnade vinden ner sig lite men då kom det regn istället. Det slutade dock ganska fort och jag hann inte bli så blöt att det blev jobbigt.

Mellan Omberg och Vida Vättern var vinden obarmhärtig och jag började få allt ondare. Trots det (envis? dum?) körde jag på ytterligare flera mil. Efter St Åby gick det inte längre, då hade jag så ont att jag grät och jag fick ställa mig längs vägkanten och vänta in en följebil.

Följebilen körde mig till depån i Rök och där fick jag gå in i ”brytatältet” för att få plats på bussen tillbaka till Motala.

Jag var arg, besviken och ledsen på mig själv och det kändes inte kul alls att komma in i Motala och se alla som kommit i mål och fått sina medaljer…

När den första besvikelsen lagt sig insåg jag ändå att det var rätt att bryta och att jag egentligen borde gjort det tidigare. Jag har en muskelbristning och kommer tyvärr inte kunna starta stora rundan i morgon natt. Sjukgymnasten gav mig lov att på sin höjd ta en kortare promenad i helgen.

Jag har varit skadad tidigare och vet hur viktigt det är nu att jag inte stressar på utan låter det läka ordentligt innan jag gasar för fullt igen, så jag får se närt jag sitter på cykeln igen….

Men Vättern ligger kvar och på måndag öppnar intresseanmälan för nästa års Vätterrunda!

Bilden är från lördagens Tjejvättern.

Cykla lugnt och glöm inte hjälmen!

/Marie

Marie Asklund
Jag heter Marie Asklund och jag är 47 år. För tre år sedan fick jag problem med en fot och det gjorde att jag inte längre kunde springa som jag brukade göra. Jag fick hitta ett nytt sätt att träna och började då med landsvägscykling. Tidigare hade jag aldrig cyklat på någon liknande cykel utan hade vid behov tagit mig fram på min tre-växlade damcykel. Landsvägscyklingen blev en helt annan upplevelse för mig och det tog inte lång tid innan jag blev helt frälst! Sedan jag började cykla har jag cyklat flera motionslopp bland annat Sommen Runt, Tjejvätten, Halvvättern och sommaren 2018 gjorde jag min första stora Vätterrunda. Ibland cyklar jag tillsammans med Tranås Cykelklubb och ibland cyklar jag själv eller med min man. Jag kompletterar cyklingen med styrketräning och spinning.
Marie Asklund

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Långaloppet? Skapa konto här.

Glömt lösenord?